Kalorieforbrænding og snacks

slik kalorier kalorieforbrænding sund fitness snack

Så hårdt skal du arbejde for at forbrænde dine snacks

 

Vidste du, at du skal gå over 20.000 skridt for at forbrænde en pose Kims Peanuts? Ville du foretrække en hel tallerken med jordbær eller vil du hellere have en halv KitKat eller måske fire og en halv valnød?

Et hurtigt stykke chokolade eller en slikpose og chips til aftenhyggen er langt sværere at holde væk fra maven og sidebenene, end mange umiddelbart tror, da det kræver en hel del af din kalorieforbrænding. For rigtig mange kan det være meget overraskende, hvor meget man skal arbejde, løbe eller træne for at forbrænde den lille chokoladebar eller slikpose.

Ofte er den største udfordring at vi har svært ved at forholde os til, at en så lille snack, uanset om det er en chokoladebar eller chips, kræver så meget af vores kalorieforbrænding. Snacks er ofte meget kalorietætte og mætter sjældent særlig meget. Netop derfor er de så svære at forbrænde.

 

Dit daglige kalorie indtag

Mængden af kalorier, som du bør indtage i løbet af en dag, afhænger af om du forsøger at tabe dig, hvor aktiv du er i løbet af dagen, din vægt, højde og dit køn. Det gennemsnitlige behov for mænd og kvinder er:
  • Kvinder: 2.000
  • Mænd: 2.500

Du kan læse mere om kalorier og det anbefalede daglige antal kalorier her

Du kan se i skemaet nedenunder hvor meget du egentlig skal arbejde for at forbrænde forskellige slags af snacks:

kalorieforbrænding fitnessdk sund fitness kalorier

Kalorieforbrænding og motion

Vægttabt handler om kalorieforbrænding. Hvis du indtager flere kalorier, end du forbrænder, taber du dig ikke. Du skal derfor altid sørge for ikke at indtage flere kalorier, end din krop har brug for i det daglige.

LÆS OGSÅ:   8 veje til større kalorieforbrænding

En god måde at sætte gang i kalorieforbrændingen er ved motion og fitness. Når du bruger din krop forbrænder du kalorier, og desto mere du bruger den, desto flere kalorier forbrænder du. Konditionstræning, spinning, zumba, løb og lignende er rigtig gode trænings måder at sætte gang i kalorieforbrændingen.

Hvis du gerne vil sætte fut i forbrændingen og smelte de ekstra uønskede kalorier væk, så er det vigtigt, at du får noget at spise, når du er færdig med at træne – men det skal være det rigtige.

Det der sker, når du træner, er at din krop får mikroskopiske skade, og det er når kroppen restituerer og reparerer disse skader, at dine muskler bliver stærkere, og din form bliver bedre. Kroppen bruger de kalorier som du brænder af under træningen til at genopfylde musklernes kulhydrat depoter og reparere de små skader.

Så hvis du ikke spiser efter træning, vil kroppen holde igen med at reparere skaderne, og du vil få meget mindre efterforbrænding ud af dine anstrengelser.

Generelt er det en god ide, at du spiser ca. 20-30 minutter efter, at du er færdig med at træne, og så skal du være opmærksom på, at det du indtager indeholder både proteiner og kulhydrater. Proteinerne hjælper med at genopbygge musklerne, mens kulhydraterne fyldes i de tømte energidepoter.

Prøv at få 10-15 gram protein og 40-50 gram kulhydrat efter f.eks. konditionstræning. Det kan eksempelvis være en røgbrøds-klapsammen-mad med ost eller skinke. Styrketræning kræver et større indtag af protein. Helst ca. 20-30 gram protein, sammen med en tilsvarende mængde kulhydrat, eksempelvis i form af et par stykker småtskåret frugt, som du evt. hælder et par deciliter skyr eller fromage frais hen over.

LÆS OGSÅ:   En stram bagdel - 5 øvelser

Mere moderate former for motion — fx gåture o.l. — forbrænder naturligvis også kalorier, men de giver ikke en ekstra forbrænding af kalorier efter motionen.

Hvis du kan modstå fristelsen til at indtage flere kalorier efter din motion, vil 45 minutters intens motion, hvor du får sved på panden, nogle gange om ugen sætte godt gang i dit vægttab.

SE AKTUELLE RABATKODER OG TILBUD HER

Udvalgte rabatkoder og tilbud: